Ruoan valmistusta vai -tuotantoa?

Ruokaa valmistetaan hyvinkin erilaisissa toimintaympäristöissä. Yhteistä näille kaikille on pyrkimys tehdä juuri omalle kohderyhmälle mieluista ruokaa. Vain syöty ruoka mahdollistaa sille asetettujen tavoitteiden toteutumisen.

Tuotantomenetelmiä

Perinteisestä ruoanvalmistuksesta on tämän päivän ammattikeittiöissä tultu pitkä matka: Toki ruokaa tehdään edelleen perinteisten gastronomian oppien mukaisesti, mutta rinnalle on tullut useita uusia menetelmiä. Kylmävalmistus, Cook and Chill, Capkold, Sous Vide, Hot Fill joitakin mainitakseni. Menetelmä on aina kooste tarkoituksenmukaisuutta ja laatua. Millään menetelmällä ei ole ainoastaan hyviä puolia. Toisaalta millä tahansa mainitulla metodilla saadaan aikaiseksi laadukas lopputulos jos tekijöiden asenne ja ammattitaito, johtaminen ja suunnittelu tukevat tavoitteita.

Toimialan haasteita

Keittiöiden keskikoko kasvaa jatkuvasti. Ruokaa kuljetetaan yhä enemmän paikasta toiseen. Keittiökohtaiset investoinnit suurenevat vuosi vuodelta. Kuinka keittiöiden käyttöasteet saadaan seuraamaan tätä kehityskulkua? Entä alan peruskoulutus. Seuraako se riittävän joustavasti näitä toimialan muutoksia jotka kaikki vaikuttavat siihen, millainen työskentely-ympäristö tämän päivän ammattikeittiö oikein on? Onko ammattitaitoisen henkilöstön saanti turvattu?

Onko ruoanvalmistus ammattikeittiöissä muuttunut kokoonpanoteollisuudeksi jossa teolliset komponentit ohjaavat ruokalistasuunnittelua, tuotannon suunnittelua ja laadun määrittelyä? 

Kaikkiin näihin kysymyksiin saatte vastauksen keskustelemalla Merenda Team Oy:n Ari Sillanpään kanssa joka erittäin pitkällä toimialakokemuksellaan on ratkonut näitä ja vastaavia asioita lukemattomia kertoja asiakkaidensa kanssa vuosien aikana.

Ammattitaidon tunnukset

Osoituksena korkeasta ammattitaidosta on Ari Sillanpäälle myönnetty aktiiviuran aikana oheiset tunnukset. Paistinkääntäjien länget sekä keittiömestareiden ammattikunnan tunnus Cordon Bleu.